Ministar smenio direktorku škole na NBG

Ministar prosvete Mladen Šarčević izdao je nalog za smenu direktorke OŠ "Ratko Mitrović" s Novog Beograda i postavio vršioca dužnosti direktora.

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

13:33

Ministar smenio direktorku škole na NBG
Ilustracija: Thinkstock

Ministar je reagovao na osnovu izveštaja gradske i republičke inspekcije, koja je utvrdila nezakonitosti u postupanju direktorke OŠ "Ratko Mitrović" Svetlane Radoičić, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Vaspitno-obrazovni rad u školi odvija se nesmetano, a novopostavljeni vršilac dužnosti direktora obustaviće postupke koje je direktorka povela, dodaje se u saopštenju.

Nakon toga v. d. direktora podneće izveštaj o svim okolnostima koje su dovele do nezakonitosti u postupanju, kao i o narednim koracima koje bude preduzimao. Nadležni iz Ministarstva prosvete razgovaraće sa psihologom i pedagogom škole, predsednikom sindikata i Savetom roditelja kako bi se našlo najbolje rešenje, saopšteno je.

Kao i što je već više puta istakao ministar prosvete Mladen Šarčević, svaki direktor kod kojeg nadležni utvrde nezakonitost u postupanju, biće razrešen, navodi ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: