Ministar prosvete: Videćemo kakav će biti srepen zaražavanja; Mala matura izvesna

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 14:42

Ministar prosvete: Videćemo kakav će biti srepen zaražavanja; Mala matura izvesna

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da u sredu počinje vakcinacija prosvetnih radnika i pozvao ih da se prijave za vakcinaciju.

Ružić će se takođe vakcinisati sutra.

Ministar prosvete je za Tv Prva rekao da su svi zaposleni u prosveti, kao i đaci doprineli tome da škole ne budu mesto zaraze i da sistem školovanja funkcioniše.

Ipak, kako je rekao, zbog zaražavanja nastavnog i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vannastavnog osoblja van školskih sredina došlo je do odluke pomeranja raspusta, kao i prelaskana onlajn nastavu.

"To je bilo u okviru mera koje je Krizni štab doneo, a svaka ta odluka donosi se na preporuku struke", naveo je Ružić.

Ministar je rekao da interesovanje jeste veliko, ali je još jednom pozvao prosvetne radnike da se prijave za vakcinaciju preko portala e-uprava.

On je rekao da je vakcinacija važan korak u borbi protiv koronavirusa i posebno istakao važnost vakcinacije starijih građana.

Ministar prosvete kaže i da je rano govoriti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u školama, budući da je polugodište počelo juče.

"Tek juče je počela škola, neki su, posebno srednjoškolci, bili na zimovanjima. Čekamo da vidimo koliki će sada biti stepen zaražavanja, ali podsećam da su te brojke bile minimalne i u prethodno periodu", rekao je Ružić.

Ministar je rekao da će završnog ispita, odnosno male mature sigurno biti.

"Male mature će biti, to je izvesno. Videćemo da li postoji prostor da se iznijansira organizovanje male mature samo a ovu godinu, s obzirm na situaciju i način pojađanja nastave", rekao je ministar Ružić.

Kako je podsetio, đaci će polagati testove iz srpskog i matematike, kao i kombinovani test iz hemije, fizike, biologije, istorije i geografije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.