Ministar Vulin: Na Kosovu i Metohiji samo po Rezoluciji 1244

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 16:19

Ministar Vulin: Na Kosovu i Metohiji samo po Rezoluciji 1244

"Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom "braće po oružju".

Ne sumnjam da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa Kurtijem može da smisli", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući najavu ministra spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrvatske da će na Kosovu i Metohiji formirati vojni kamp kao i da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi.

"Kada ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba. Licemerje sa kojima o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije, i kako je cepanje Srbije doprinos miru a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti", izjavio je ministar Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Broj hrvatskih vojnika u Kforu nije stvar dogovora „braće po oružju“

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin osudio je danas najavu da će Hrvatska povećati broj svojih pripadnika u sastavu Kfora.

Nastavak na N1 televizija...

Stigao odgovor na hrvatski vojni kamp: "Rezolucija 1244, a ne dogovor braće po oružju"

Izvor: B92, 06.Maj.2021

Koliko vojnika Hrvatska ili druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244, kaže Aleksandar Vulin...Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na pitanje Kosovo onlajna kako komentariše najavu hrvatskog ministra odbrane Gordana Grlića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.