Milošević: Očekivao sam da Hrvatska otvori granicu prema Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 12:28

Milošević: Očekivao sam da Hrvatska otvori granicu prema Crnoj Gori

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kaže da je lično očekivao da će se Crna Gora naći na listi zemalja prema kojima je Hrvatska otvorila svoje granice, ali da ne želi da komentariše odluku Vlade Hrvatske.

"Oni najbolje znaju zbog čega su doneli takvu odluku. Oni snose posledice, ali su i najodgovorniji prema svojim građanima. Verujem da će i Hrvatska u narednom periodu proširiti tu listu i da će građani Crna Gora i Srbije među prvima moći da uđu u Hrvatsku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Milošević.

On je, nakon prijema u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije povodom Dana diplomatije, rekao novinarima da odluka Crne Gore da granica prema Srbiji ne bude otvorena nije politička i da veruje da će građani Srbije vrlo brzo moći da ulaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura.

Naglašava da je najveći interes Crne Gore da granica sa Srbijom bude otvorena, jer 20 odsto turista u Crnoj Gori dolazi iz Srbije.

"Naš interes politički, istorijski i ekonomski je da se veze između Srbije i Crne Gore na graničnim prelazima što pre uspostave vezano za frekvenciju ljudi", rekao je Milošević.

Podseća da je Nacionalno-koordinaciono telo u Crnoj Gori donelo odluku da sve države u kojima ima manje od 25 bolesnih od kovida-19 na 100.000 stanovnika dobiju saglasnost da njihovi građani mogu da ulaze u Crnu Goru.

"Kako bude tekao proces oporavka ljudi, proširivaće se spisak država čiji će građani moći da uđu u Crnu Goru. Verujem da će građani Srbije na moje zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih građana Crne Gore moći vrlo brzo da dolaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura", naglasio je Milošević.

Kako kaže juče je obavešten da Crna Gora nije odgovorila na dopis upućen iz Srbije o dozvoli za letove Er Srbije u tu državu.

"Dobio sam uverenje da će na taj dopis odgovoriti. On nije imao nikakvu političku konotaciju, naprotiv odnosio se na trenutnu situaciju u Crnoj Gori gde nije nikome bilo dozvoljeno sletanje aviona", naveo je Milošević.

Navodi da će određenim avio kompanijama biti dozvoljeno da sleću na crnogorski aerodrom i da će avio prevozniku iz Srbije stići odgovor od crnogorske strane. Veruje da će se na taj način rešiti i pitanje Montenegro erlajnsa u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nadao sam se da će Crna Gora biti na spisku Hrvatske"

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kaže da je očekivao da će se CG naći na listi zemalja prema kojima je Hrvatska otvorila svoje granice..."Oni najbolje znaju zbog čega su doneli takvu odluku. Oni snose posledice, ali su i najodgovorniji prema svojim građanima. Verujem da će i Hrvatska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.