"Nadao sam se da će Crna Gora biti na spisku Hrvatske"

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kaže da je očekivao da će se CG naći na listi zemalja prema kojima je Hrvatska otvorila svoje granice.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2020.

12:46

Ilustracija: Depositphoto/ Xload

"Oni najbolje znaju zbog čega su doneli takvu odluku. Oni snose posledice, ali su i najodgovorniji prema svojim građanima. Verujem da će i Hrvatska u narednom periodu proširiti tu listu i da će građani Crna Gora i Srbije među prvima moći da uđu u Hrvatsku", rekao je Milošević.

On je, nakon prijema u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije povodom Dana diplomatije, rekao novinarima da odluka Crne Gore da granica prema Srbiji ne bude otvorena nije politička i da veruje da će građani Srbije vrlo brzo moći da ulaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura.

Naglašava da je najveći interes Crne Gore da granica sa Srbijom bude otvorena, jer 20 odsto turista u Crnoj Gori dolazi iz Srbije.

"Naš interes politički, istorijski i ekonomski je da se veze između Srbije i Crne Gore na graničnim prelazima što pre uspostave vezano za frekvenciju ljudi", rekao je Milošević.

Podseća da je Nacionalno-koordinaciono telo u Crnoj Gori donelo odluku da sve države u kojima ima manje od 25 bolesnih od kovida 19 na 100.000 stanovnika dobiju saglasnost da njihovi građani mogu da ulaze u Crnu Goru.

"Kako bude tekao proces oporavka ljudi, proširivaće se spisak država čiji će građani moći da uđu u Crnu Goru. Verujem da će građani Srbije na moje zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih građana Crne Gore moći vrlo brzo da dolaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura", naglasio je Milošević.

Kako kaže juče je obavešten da Crna Gora nije odgovorila na dopis upućen iz Srbije o dozvoli za letove Er Srbije u tu državu.

"Dobio sam uverenje da će na taj dopis odgovoriti. On nije imao nikakvu političku konotaciju, naprotiv odnosio se na trenutnu situaciju u Crnoj Gor,i gde nije nikome bilo dozvoljeno sletanje aviona", naveo je Milošević.

Navodi da će određenim avio-kompanijama biti dozvoljeno da sleću na crnogorski aerodrom i da će avio-prevozniku iz Srbije stići odgovor od crnogorske strane. Veruje da će se na taj način rešiti i pitanje Montenegro erlajnsa u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: