Milojko Arsić: Objavljivanje podataka o rastu BDP pre državnih institucija je pritisak na njihov rad

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojko Arsić: Objavljivanje podataka o rastu BDP pre državnih institucija je pritisak na njihov rad

Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da se objavljivanjem podataka o rastu bruto-društvenog proizvoda (BDP) Srbije pre 30. novembra, kada je najavljeno da će biti objavljeni podaci o ekonomskim uspesima zemlje, vrši pritisak na državne institucije koje se bave statistikom.

Arsić je, u Utisku nedelje, kazao da je moguće da BDP za ovu godinu bude niži od onog koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije najavio i da je zbog toga moguć pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na službenike koji se bave statistikom.

Govoreći o ekonomskom napredovanju zemlje, on je kazao da je prosečan rast BDP od 2012. godine bio oko dva odsto, a da je Srbija, od zemalja u regionu, imala jedan od najlošijih rezultata u poslednje tri godine.

"Loš rezultat ne može da se objašnjava problemima - poplavama, fiskalnom konsolidacijom...", rekao je Arsić.

Komentarišući navode nekih medija da je Aleksandar Vučić hospitalizovan na VMA zbog novinarskog pitajna, on je ocenio da je apsurd da se neko razboli zbog pitanja te istakao da je reč o pritisku na medije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arsić: Objavljivanje podataka o rastu BDP pre državnih institucija je pritisak na njihov rad

Izvor: Danas, 18.Nov.2019, 00:35

Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da se objavljivanjem podataka o rastu bruto-društvenog proizvoda (BDP) Srbije pre 30. novembra, kada je najavljeno da će biti objavljeni podaci o ekonomskim uspesima zemlje, vrši pritisak na državne institucije koje se bave statistikom. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.