Milivojević: Nova vlada Srbije tehnička i oktroisana, moraće da pripremi demokratske izbore

Izvor: Beta, 28.Okt.2020, 14:27

Milivojević: Nova vlada Srbije tehnička i oktroisana, moraće da pripremi demokratske izbore

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je za Betu da nova vlada Srbije o kojoj danas glasa Skupština, može da ima svrhu kao tehnička vlada sa samo jednim ciljem - da pripremi uslove za regularne i demokratske izbore."To što (mandatarka) Ana Brnabić u ekspozeu nije spomenula promene u izbornom procesu, nema nikakvu važnost. Bitno je što će (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić biti prisiljen da uspostavi ozbiljan dijalog s opozicijom radi pronalaženja i uspostavljanja demokratskih uslova za održavanje izbora", ocenio je Milivojević.Po njegovim rečima, Ana Brnabić "nema nikakve veze" sa ekspozeom koji je danas pročitala poslanicima: "Ona je samo pročitala ono što joj je dostavljeno da pročita. O izborima joj ništa nije bilo napisano, pa nije imala šta da pročita", kazao je politikolog.Milivojević je rekao da je Brnabić "takozvani predsednik oktroisane vlade" i u političkom i u praktičnom smislu."Ova predstava je zamišljena da se obesmisli čitava priča oko formiranja novih organa vlasti, zato što je Vučić, pritisnut spolja, prihvatio to da smo u junu imali nelegalne i nelegitimne izbore", rekao je on.Ocenio je da današnji izbor nove vlade zapravo predstavlja izlaznu strategiju Aleksandra Vučića posle junskih izbora jer je "već u julu rekao da ćemo imati vanredne izbore za godinu i po dana".Vučić, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milivojević: Nova vlada Srbije tehnička, moraće da pripremi demokratske izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je za Betu da nova vlada Srbije o kojoj danas glasa Skupština, može da ima svrhu kao tehnička vlada sa samo jednim ciljem - da pripremi uslove za regularne i demokratske izbore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.