Milisav Čutović isti stan na Voždovcu naplaćivao i po tri puta

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milisav Čutović isti stan na Voždovcu naplaćivao i po tri puta

BEOGRAD - Više od 100 kupaca stanova u izgradnji u Ulici vojvode Stepe 331/2 prevareno je od investitora - firme „MB konsalting“, vlasnika Milisava Čutovića (60), i direktora Uroša Neškovića (54), koje je beogradska policija uhapsila zbog zloupotreba u gradnji i prodaji stanova na toj lokaciji.

Kupci navode da je investitor počeo da gradi još 2000. Prvu zgradu, koja je odmah do ulice, završio je i uselio. Drugu, koja je i sporna, počeo je da gradi 2004, i to iza prve. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ta druga zgrada izgrađena je 75 odsto i ima 120 stanova. U planu je, kažu, bila i gradnje treće zgrade, ali nikada nije počela iako je investitor prodao pojedine stanove.

Kupci tvrde da je 2006. Čutović odlučio da drugu zgradu proširi i nadogradi. Zato je završetak gradnje odložen do daljeg.

Stanovi iz stečajne mase

Vesna Mitrić, stečajna upravnica „MB konsaltinga“, kaže će se problem stanova u ulici Vojvode Stepe rešavati kroz stečaj, kao i vraćanje poverilaca. "Moram da prikupim sve podatke. Svakom ko je stekao pravo svojine stan će biti izvučen iz stečajne mase, dok će se za ostale naći rešenje - ističe Vesna Mitrić.

- Videli smo da je prva zgrada useljena, pa nismo ni slutili da ćemo biti prevareni. Danas svi plaćamo rate kredita i u velikim smo problemima - kažu prevareni kupci, koji su oformili svoju skupštinu stanara iako se u zgradu nisu uselili.

Kupci navode da svega 20 odsto njih ima overene ugovore u sudu, dok svi drugi imaju samo predugovore i priznanice da su novac dali na ruke ili ga uplatili Čutoviću na račun firme. Kako objašnjavaju, Čutović je tražio od svakog kupca da uplati avans od 40 do 60 odsto vrednosti stana, a na osnovu tog avansa uzeto je oko četiri miliona evra.

- Godinama veliki broj nas nije uspeo s njima da zaključi kupoprodajne ugovore jer se nisu javljali na telefon ili su nas izbegavali. Sada imamo samo neoverene predugovore i priznanice o uplati. Za 25 stanova smo ustanovili da su prodati dva puta, a jedan ima čak tri kupca - pričaju kupci.

Navode i da je 15 kupaca, od kojih je uzet avans od oko 567.000 evra, još pre više od godinu dana podnelo krivične prijave protiv Čutovića i „MB konsaltinga“.

Prevareni kupci ističu da im dodatni problem stvara i to što je Čutovićeva firma otišla u stečaj. Spremni su, kažu, sami da završe zgradu kako više od 100 porodica ne bi ostalo bez kvadrata.

Pričaju i da je stečaj pokrenula banka koja je firmi „MB konsalting“ dala hipotekarni kredit od 4,5 miliona evra. Kao zalog, Čutović je dao pod hipoteku 9.000 kvadratnih metara u svojoj „Prvoj novoj banji“ u Banji Vrujci.

Povezane vesti: Neizgrađene stanove prodao za 567.000 evra Uhapšeni prodavci lažnog "Kosmodiska" Uhapšen zbog malverzacija kod izgradnje i prodaje stanova Srbi u Crnoj Gori prevarili 16 firmi za 29.000 evra Uhapšena tri mladića zbog napada na Roma

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kupi stan pa razbijaj glavu

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2012, 20:09

HAPŠENJEM vlasnika firme „MB Konsalting“ Milisava Čutovića, zbog sumnje da je malverzacijama sa stanovima oštetio 15 osoba za više od pola miliona evra, ponovo su u prvi plan izbili problemi sa kupoprodajom nekretnina. Prevare ove vrste u Srbiji se neretko dešavaju, ali od pre tri godine dupla...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.