Izvor: RTS, 27.Jan.2022, 20:53

Milićević: Napravljen ogroman iskorak u izbornim uslovima

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević rekao je da je na sastanku sa evroparlamentarcima u Skupštini Srbije zaključeno da je napravljen ogroman iskorak u poboljšanju izbornih uslova nakon druge faze međustranačkog dijaloga i da je vlast prihvatila sve stavove i zaključke evroposlanika.
Milićević je izjavio da su predstavnike Evropskog parlamenta interesovali zaključci koji su postignuti tokom sastanka druge faze Međustranačkog dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i koliko je toga implementirano.

"Zajednički zaključak svih nas je da je napravljen ogroman iskorak nakon druge faze međustraačkog dijaloga", istakao je Milićević.
Što se tiče izbornih uslova, vladajuća koalicija je pokazala jedan odgovoran i posvećen odnos kada je reč o međustranačkom dijalogu, dodao je Milićević.
"Ukazali smo na važnost inicijative predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da se dijalog vodi na dva koloseka jer ovo je proces iz kojeg ne možete isključiti nijednu političku opciju", istakao je on.
Ocenio je da je vlast prihvatila sve stavove i zaključke evroposlanika, navodeći da će sve to biti implementirano kroz usvajanje pet zakonskih predloga sledeće nedelje.
Reč je o izmenama Zakona o sprečavanju korupcije, o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima, o izboru predsednika Republike, kao i o finansiranju političkih aktivnosti.
Kaže da će razgovori biti nastavljeni i posle sledećih izbora. 
Sa predstavnicima Evropskog parlamenta, posrednicima u međustranačkom dijalogu Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Edvardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom razgovarao je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Albahari: Sa evroparlamentarcima ću razgovarati o nedostatku napretka u izbornim uslovima

Izvor: Danas, 27.Jan.2022

Sutra ću se sastati sa evropskim parlamentarcima kako bismo razgovarali o trenutnom napretku, to jest nedostatku napretka u poboljšanju izbornih uslova – poručuje za Danas internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana Natan Albahari, uoči sastanka sa evroparlamentarcima Tanjom Fajon i Vladimirom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.