Milićević: Amfilohije da se uzdži od neprimerenih izjava

Izvor: RTS, 09.Jan.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Amfilohije da se uzdži od neprimerenih izjava

Predsednik poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Đorđe Milićević ponovo je pozvao mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija "da se uzdrži od neprimerenih izjava koje daje poslednjih dana" i poručio da iznošenje neutemeljenih stavova ne vodi ničemu.
Milićević u izjavi medijima navodi da izjave mitropolita nisu u duhu pravoslavlja i Božića. 

"Srbiji je potrebno da vodi dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o važnim pitanjima, o svemu onome što je važno za budućnost naše zemlje i građana, a ne da se međusobno vređamo i iznosimo neutemeljene stavove, jer to ne vodi ničemu. Dijalog nema alternativu. Skrivanjem iza parola i podizanjem tenzija nećemo ništa postići", kaže Milićević.
SPS, podseća, podržava unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji koji je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, jer smatra da je to način da se nađe trajno, održivo, kompromisno i pravično rešenje koje će biti prihvatljivo za sve koji žive na prostoru Kosova i Metohije. 
"SPS će se i dalje zalagati za očuvanje jedinstva našeg naroda, radeći u najboljem interesu naših građana i naše države, bez obzira na sve napade i pritiske koje trpimo", poručio je Milićević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.