Milić nosilac izborne liste SNP

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milić nosilac izborne liste SNP

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić biće nosilac liste te stranke na oktobarskim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, odlučio je Glavni odbor najjače crnogorske opozicione stranke, koji je konstatovao i ostavke 11 članova tog tela koji su se priključili Demokratskom frontu.

Glavni odbor je usvojio i izborni program SNP-a u kojem je istaknuto zalaganje da Crna Gora bude država socijalne pravde i punu vladavine prava

.

SNP će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izbornom programu zalagati za izgradnju demokratskih institucija, vladavinu prava i zaštitu osnovnih prava i sloboda, borbu protiv kriminala i korupcije, kao i za afirmaciju kulturnih, duhovnih i identitetskih vrednosti Crne Gore i svih njenih građana, saopšteno je iz te partije.

Glavni odbor je, kako se navodi, konstatovao ostavke 11 članova tog tela, koji su pristupili Demokratskom frontu.

Glavni odbor je odlučio da im, činom konstatacije ostavki, prestaju i sve druge funkcije, koje su dosad obavljali u SNP-u, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da to znači da 11 nekadašnjih članova Glavnog odbora više nemaju pravo da se u javnosti legitimišu i nastupaju u ime SNP-a.

Članovi Glavnog odbora SNP, koji su pristupili Demokratskom frontu, podneli su ranije ostavke na članstvo u tom stranačkom telu, ali su saopštili da ostaju članovi SNP-a.

Do raskola u SNP došlo je nakon odluke te stranke da samostalno nastupi na parlamentarnim izborima zakazanim za 14. oktobar.

Deo SNP-a predvođen poslanikom Milanom Kneževićem i bivšim liderom te partije Predragom Bulatovićem reagovao je pristupanjem Demokratskom frontu, koji predvodi nekadašnji diplomata Miodrag Lekić, a njihov potez sledio je i značajan broj lokalnih funkcionera.

Povezane vesti: Crna Gora: Bivši lider SNP i osam članova podneli ostavke Crna Gora: SNP pred rascepom Miodrag Lekić: Neka nađu jednu rečenicu hvale za Miloševića i povući ću se Crna Gora: Milić ponovo izabran za predsednika SNP

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.