Crna Gora: Bivši lider SNP i osam članova podneli ostavke

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Bivši lider SNP i osam članova podneli ostavke

Bivši lider Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) i još osam članova glavnog odbora najače opozicione partije saopštili su večeras da su podneli ostavke u tom stranačkom telu.

Oni su se ranije priključili Demokratskom frontu (DF) i ostavke su podneli uoči sutrašnje sednice glavnog odbora stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o sastavu izborne liste SNP-a za parlamentarne izbore 14. oktobra.

Naveli su da podnošenjem ostavke i dalje ostaju članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNP-a, jer odluku o njihovom isključenju "mogu doneti samo matični odbori partije".

Bulatović i grupa članova SNP-a koja je prišla Demokratskom frontu, saopštili su da je dnevnim redom sutrašnje sednice glavnog odbora te stranke kao prva tačka predviđenja glasanje o nepoverenju onima koji su pristupili DF-u.

Predloženim dnevnim redom, kako se ocenjuje, lider stranke Srđan Milić "želi da zamaskira centralnu temu" najvažnijeg stranačkog organa, a to je sastavljanje poslaničke liste.

SNP, koja je 1997. godine nastala cepanjem vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), potresaju unutrašnji sukobi.

Grupa na čelu sa bivšim liderom Bulatovićem zalagala se za objedinjavanje opozicije "u borbi protiv režima", ali je ostala u manjini jer se stranka opredelila za samostalan nastup na parlamentarnim izborima.

Bivši članovi glavnog odbora uvereni su da neće biti isključeni iz stranke jer, kako navode, to nije praksa stranke. Oni ukazuju na primer članova koji su u Kolašinu u koaliciji s DPS-om Mila Đukanovića, a i dalje imaju partijske knjižice SNP-a.

Demokratski front okupio je Pokret za promene, Novu srspku demokratiju (NOVA) i ugledne pojedince. Na čelu izborne liste Fronta je bivši dolplomata i profesor na univerzitetu u Rimu Miodrag Lekić.

Povezane vesti: Tadić: Mnoge zverke su pokazale svoj trag Crna Gora: SNP pred rascepom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNP: Ostavke posle raskola

Izvor: RTS, 16.Sep.2012

Predrag Bulatović i osam članova Glavnog odbora SNP-a podneli ostavke u tom stranačkom telu. Oni su se ranije priključili Demokratskom frontu koji predvodi Miodrag Lekić. ..Bivši lider Socijalističke narodne partije Crne Gore Predrag Bulatović i još osam članova glavnog odbora najače opozicione...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.