Milanović i Plenković uputili saučešće državnom vrhu Srbije povodom masakra u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 18:09

Milanović i Plenković uputili saučešće državnom vrhu Srbije povodom masakra u Beogradu

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru učenik sedmog razreda Kosta K. (13) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja

Predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković, uputili su danas telegrame saučešća povodom pucnjave koja se desila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a u kojoj je ubijeno najmanje devet osoba, od toga osam učenika.

Predsednik Milanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, saopšteno je danas sa Pantovčaka.

- Prenesite izraze naše najdubljeg saučešća porodicama stradalih. Želimo brz oporavak povređenima te snagu i hrabrost kako bi prebrodili posledice ovog brutalnog napada - napisao je Zoran Milanović u telegramu saučešća.

Predsjednik Republike uputio je pismo sućuti @predsednikrs zbog stravične tragedije u školi u Beogradu: “Prenesite izraze naše najdulje sućuti obiteljima stradalih. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost kako bi prebrodili posljedice ovog brutalnog napada”.

— Ured predsjednika RH (@Ured_PRH) May 3, 2023

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, uputio je telegram saučešća srpskoj premijerki, Ani Brnabić, povodom masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dečjih života, saopštila je Vlada Srbije.

- Molim Vas primite izraze mog iskrenog saučešća povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Porodicama ubijenih izražavamo iskreno saučešće, a ranjenima želimo brzi oporavak - stoji u pismu predsednika Vlade Hrvatske.

Podsetimo, ranije danas u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u 8.40 sati učenik sedmog razreda Kosta K. (13) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja, dok je šestoro dece i jedna nastavnica povređena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.