Milanović: Potrebno urediti granicu na Dunavu

Izvor: RTS, 19.Mar.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Potrebno urediti granicu na Dunavu

Hrvatska će Srbiju meriti po onome kako izgleda danas, rekao premijer te zemlje Zoran Milanović, komentarišući rezultate izbora u Srbiji. Potrebno je da uredimo granicu dve zemlje na Dunavu, istakao Milanović, dodavši da ga to više zanima nego šta je "neko govorio u Glini 1990".

Hrvatski premijer Zoran Milanović, komentarišući rezultate izbora u Srbiji, izjavio je da će Hrvatska "Srbiju meriti po onome kako izgleda danas".

Kako prenosi zagrebački Jutarnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << list, Milanović je na konferenciji za novinare nakon sednice vlade, a upitan kako komentariše "apsolutnu pobedu naprednjaka Aleksandra Vučića" na izborima u Srbiji, izjavio da Hrvatska mora sa Srbijom da uredi granicu na Dunavu, te da ga to mnogo više zanima "nego šta je neko govorio u Glini 1990. godine".

Milanović je time prokomentarisao opasku novinara da se Vučić nije baš proslavio "huškačkim" govorom za vreme rata.

"To je 'krst' svakoga ko se tada služio jezikom sile. Izvinjenje mi ne znači ništa, a Srbiju ćemo meriti po onome kako izgleda danas", naglasio je Milanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stojković: Cvetanoviću, reč moral ide sa rečju – sećanje

Izvor: juGmedia, 20.Mar.2014, 15:55

LESKOVAC – Odluku da li ću biti u Narodnom parlamentu doneću ja, a sigurno neću pitati gospodina Cvetanovića da li sam zaslužio ili nisam da budem poslanik, izjavio je  danas dr Miodrag Stojković, funkcioner DS iz Leskovca...Stojković je na konferenciji za novinare govorio o razlozima zbog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.