Milana i Boška raznela eksplozija u Crnoj Gori: Oni su pronađeni mrtvi u poznatom letovalištu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milana i Boška raznela eksplozija u Crnoj Gori: Oni su pronađeni mrtvi u poznatom letovalištu

Porodice su potvrdile identitete

Milan Peković (24) iz Nikšića i njegov sugrađanin Boško Božović (22) stradali su juče u ranim jutarnjim satima u eksploziji u napuštenom objektu restorana „Mimoza“.

Kako je saopšteno iz policije, kasno sinoć porodice su potvrdile identitete Pekovića i Božovića. Dvojica Nikšićana nisu imala dokumenta, a tela su poslata na obdukciju.

Preliminarni nalazi istrage ukazuju na to da su dvojica mladića poginula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok su pravili eksplozivnu napravu. To su prvi nalazi veštaka medicinske struke, koji je do takvog zaključka došao na osnovu položaja tela i načina na koji su zadobijene smrtonosne rane.

Izvori bliski istrazi tvrde da isključuju mogućnost da se radi o ubistvu.

Prema tvrdnjama meštana, rano ujutru u utorak čula se snažna detonacija koja je odjeknula u čitavom gradu. Ubrzo nakon eksplozije, tela dvojice muškaraca primetili su građani, koji su odmah o tome obavestili policiju.

Njihov nezvanični sagovornik kaže da su zatekli zastrašujući prizor. Odmah je blokiran kompletan kompleks Zupa, ali do zaključenja našeg lista nije bilo novih detalj a o istrazi. Tela su bila na samo nekoliko metara udaljenosti jedan od drugog, okrenuta licem prema zemlji. Pored njih pronađen je ruksag u kojem je bio pištolj kalibra 7 milimetara, sa okvirom u kome se nalazilo šest metaka, kao i maske za prerušavanje.

U ruksagu je bila i veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade.

Izvori iz bezbednosnih službi veruju da su mladići pripremali eksplozivnu napravu i stradali usled nestručnog rukovanja eksplozivom.

- Sve ukazuje da su žrtve pripremale krivično delo, najverovatnije likvidaciju.

Istražitelji pretpostavljaju da su dvojica mladića eksploziv sa sobom doneli u napušteni restoran gde su planirali i da naprave improvizovanu bombu. Za policiju je nesporno da su tu napravu nameravali da iskoriste za neko krivično delo, najverovatnije nečiju likvidaciju.

Pogrešnim prespajanjem žica, međutim, došlo je do eksplozije.

O događaju je obaviještena viša državna tužiteljka iz Podgorice Tanja Begović, po čijem nalogu su forenzičari uzeli određene predmete sa mesta nesreće.

U danilovgradski Forenzički centar poslati su ruksag i pištolj. Policija očekuje da će na osnovu veštačenja utvrditi da li je oružje korišćeno u još nekom krivičnom delu.

Sinoć oko 21.25 sati oglasila se i Uprava policije saopštenjem u kojem se navodi da intenzivno rade na identifikaciji stradalih i okolnosti pod kojima se to dogodilo. Kako su naveli, u prizemlju nekadašnjeg restorana „Mimoza“ zatekli su dva tela muškaraca starosti između 20, 25 godina u ležećem položaju.

- Usled eksplozije, tela ovih lica su sa prednje strane od povreda neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su bili u posedu eksplozivne materije, da su držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta, a u neposrednoj blizini tela konstatovan je veći krater izazvan, najverovatnije, dejstvom eksplozivne naprave.

U unutrašnjosti objekta pronađeni su ostaci eksplozivne naprave koji upućuju na sumnju da je najverovatnije došlo do aktiviranja improvizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica.

O događaju ih je obavijestio građanin koji je prolazio kroz napušteni kompleks naselja Župa u utorak, u 9.50 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.