Milan Radoičić se oglasio izjavom za javnost

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Radoičić se oglasio "izjavom za javnost"

Potpredsednik Srpske liste i “kontroverzni biznismen“ Milan Radoičić se oglasio izjavom za javnost pošto je izbegao hapšenje u Kosovskoj Mitrovici.

Državna agencija Tanjug je navela da je Radoičić u izjavi napisao da “odavde nema nazad“.

“Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze“, navodno je napisao Radoičić, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tanjug.

Agencija Tanjug je objavila i snimak za koji navodi da prikazuje upad pripadnika ROSU u zgradu u kojoj stanuje Radoičić.

Podsetimo, u akciji hapšenja u Kosovskoj Mitrovici lišene su slobode četiri osobe, a kosovska policija je saopštila da je lice sa inicijalima M.R. izbeglo hapšenje.

Dok nije zvanično dobio političku funkciju u Srpskoj listi, Radoičić je, bar prema rečima kosovskog premijera Ramuša Haradinaja bio osobom “bitnom za sve na severu Kosova”.

Osim toga, o Radoičićevoj ulozi na severu Kosmeta govorili su i političari sa Kosmeta Rada Trajković i Slaviša Ristić, koji su istakli da je “javna tajna da on sprovodi suštinsku vlast na severu Kosmeta, a ne zvanično izabrani predsednici opština”.

O Radoičiću se nije mnogo pisalo do ubistva Olivera Ivanovića, kada su pojedini mediji njega istakli kao glavnog osumnjičenog, što su negirali i srpski i albanski zvaničnici.

Pre ovog slučaja, Radojičić je svega nekoliko puta primećen u medijima, Gazeta ekspres je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako on sedi u društvu Haradinaja, a snimljen je i prilikom slavlja predstavnika Srpske liste u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je tada izjavio za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radoičić "bavi biznisom".

"Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegovo rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza nije zaslužio da se protiv njega vodi netemeljena kampanja", naveo je Đurić za "Insajder".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.