Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatović: Optužbe Lavrova i Vučića potpuno neosnovane

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović saopštila je danas da su optužbe koje su protiv nje izneli ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i premijer Srbije Aleksandar Vućić "potuno neosnovane" i da nisu nove.

Mijatović je u saopštenju navela da je otvorena za kritike, ali de ne može da prihvati lažne optužbe o radu njene institucije.

Lavrov i Vučić kritikovali su danas u Beogradu rad OEBS-ove kancelarije za slobodu medija. Lavrov je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Mijatović nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali i dodao da takvih slučajeva ima još.

"Sve moje intervencije su zasnovane na činjenicama, što nije slučaj s izjavom gospodina Lavrova koja je zasnovana na netačnim informacijama. Dozvolite mi da kažem da sam intervenisala u svim slučajevima za koje gospodin Lavrov kaže da nisam. Moje javne izjave i javni izveštaji Stalnom savetu OEBS-a su na našem vebsajtu kao dokaz", rekla je Mijatović.

Ona je navela da radi u skladu s mandatom predstavnika OEBS-a za slobodu medija što je da "prati relevantan medijski razvoj u svim državama članicama", uključujući mandat "funkcije za rano upozoravanje".

"Pozivam vlasti u savim članicama OEBS-a, uključujući Srbiju i Rusiju da se pridržavaju OEBS-ovih obaveza o slobodi medija i da poštuju mandat predstavnika OEBS-a za slobodu medija", rekla je Mijatović.

Mijatović je odbacila optužbe da ima dvostruke standarde i da je prekoračila svoj mandat.

Mijatović je navela da ruske vlasti žele da ona samo postavlja pitanja ruskih novinara koji se suočavaju s problemima u drugim članicama OEBS-a a odbijaju da se angažuje po pitanju "ruskih novinara, nekažnjivosti i medijskih sloboda u Rusiji". "To je ono što nazivam dvostrukim standardima", navela je Mijatović.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužbe Lavrova i Vučića potpuno neosnovane

Izvor: Beta, 04.Dec.2015

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović saopštila je danas da su optužbe koje su protiv nje izneli ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i premijer Srbije Aleksandar Vućić "potpuno neosnovane" i da nisu nove.Mijatović je u saopštenju navela da je otvorena za kritike, ali...

Nastavak na Beta...

DUNJA MIJATOVIĆ: Tvrdnje Lavrova netačne, Srbija razočarala

Izvor: Kurir, 05.Dec.2015, 13:46

BEOGRAD - Reagujući na optužbe koje su u petak na konferenciji za štampu protiv OEBS-a i nje lično izneli Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić, Dunja Mijatović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kaže da to nije ništa novo i da su te optužbe potpuno neosnovane..."Uvek sam bila otvorena za kritiku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.