Mihajlovićeva govorila o nelegalnom objektu na Kopaoniku

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva govorila o nelegalnom objektu na Kopaoniku

Ministarstvo građevinarstva je po pitanju nelegalnog objekta na Kopaoniku, koji je planiran za rušenje, uradilo sve u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata.

To je izjavila ministarka Zorana Mihajlović i naglasila da zbog bezbednosti nijedan bespravan objekat ne može da se sruši bez asistencije policije.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanja novinara, takođe, rekla da je njeno ministarstvo poslalo dopis MUP-u povodom tog slučaja.

"Rešenja su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << validna, ona postoje, očekujem informaciju od MUP-a, pošto je Ministarstvo građevine poslalo MUP-u dopis", istakla je Mihajlovićeva.

Poručila je da se nijedan objekat neće rušiti dok ne bude postojala asistencija policije iz nekoliko razloga.

Mihajlovićeva kaže da se to odnosi na sve objekte na teritoriji Srbije koji su u nadležnosti vlade, odnosno Ministarstva građevine.

"Ne želim da ugrozim živote ljudi koji treba time da se bave ili inspektora na bilo koji način, niti želim da mehanizacija koja treba da dođe da ruši bilo koji objekat na bilo koji način bude ugrožena", rekla je ministarka.

Dodala je da je ranije kod drugih objekata bilo takvih slučajeva i da je zato zakonom predviđeno da uvek postoji asistencija policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.