Mihajlovićeva govorila o nelegalnom objektu na Kopaoniku

Ministarstvo građevinarstva je po pitanju nelegalnog objekta na Kopaoniku, koji je planiran za rušenje, uradilo sve u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2019.

17:55

Mihajlovićeva govorila o nelegalnom objektu na Kopaoniku
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

To je izjavila ministarka Zorana Mihajlović i naglasila da zbog bezbednosti nijedan bespravan objekat ne može da se sruši bez asistencije policije.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanja novinara, takođe, rekla da je njeno ministarstvo poslalo dopis MUP-u povodom tog slučaja.

"Rešenja su validna, ona postoje, očekujem informaciju od MUP-a, pošto je Ministarstvo građevine poslalo MUP-u dopis", istakla je Mihajlovićeva.

Poručila je da se nijedan objekat neće rušiti dok ne bude postojala asistencija policije iz nekoliko razloga.

Mihajlovićeva kaže da se to odnosi na sve objekte na teritoriji Srbije koji su u nadležnosti vlade, odnosno Ministarstva građevine.

"Ne želim da ugrozim živote ljudi koji treba time da se bave ili inspektora na bilo koji način, niti želim da mehanizacija koja treba da dođe da ruši bilo koji objekat na bilo koji način bude ugrožena", rekla je ministarka.

Dodala je da je ranije kod drugih objekata bilo takvih slučajeva i da je zato zakonom predviđeno da uvek postoji asistencija policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: