Mihajlovićeva: Radimo na poboljšanju uslova za 70.000 zaposlenih u komunalnim delatnostima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Radimo na poboljšanju uslova za 70.000 zaposlenih u komunalnim delatnostima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  Zorana Mihajlović, potpisala je danas Aneks Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti sa reprezentativnim sindikatima u ovoj oblasti.

“Ponosna sam na saradnju sa sindikatima u komunalnim delatnostima, kao što je dobra saradnja i u drugim oblastima iz resora. U komunalnim delatnostima radi više od 70.000 ljudi i moramo da vodimo računa o svakom od njih”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja dokumenta u Vladi Srbije.

"Pokazali smo da možemo zajedno da dođemo do dobrih rešenja i da poboljšamo uslove za zaposlene. Verujem da ćemo u narednom periodu moći da se pohvalimo još boljim uslovima jer postoje mogućnosti za to", dodala je Mihajlovićeva.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, Milan Grujić, rekao je da je ovo mali ali značajan korak za budućnost kad je reč o standardu zaposlenih u komunalnoj delatnosti i efikasnosti komunalnih preduzeća. “Komunalni sistem nije bio predviđen za korekciju zarada i hvala što smo ovaj aneks potpisali”, dodao je Grujić.

Predsednik Granskog sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti „Nezavisnost”, Milan Simić, rekao je da će zaposleni dobiti od pet do osam odsto povećanja zarada zahvaljujući potpisanom aneksu i zahvalio potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na dobroj saradnji.

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jovanka Atanacković, podsetila je da je 2015. posle 20 godina potpisan kolektivni ugovor za komunalne delatnosti, koji je 2018. produžen za naredne tri godine.

"Pokazali smo da smo na pravom putu i nastavićemo da radimo zajedno na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u komunalnim delatnostima", rekla je Atanackovićeva, i dodala da je aneksom regulisano uvećanje regresa u iznosu od oko 2.800 dinara mesečno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnicima u komunalnim preduzećima plate veće od pet do osam odsto

Izvor: Danas, 11.Dec.2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas Aneks Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti sa reprezentativnim sindikatima u toj delatnosti koji će omogućiti da radnicima od iduće godine plate budu povećane od pet...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.