Mihajlović razrešen sa funkcije predsednika DJB

Izvor: B92, 08.Nov.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović razrešen sa funkcije predsednika DJB

Beograd -- Glavni odbor Dosta je bilo (DJB) razrešio je Branislava Mihajlovića funkcije predsednika pokreta, jer je pristupio novom poslaničkom klubu.

Do izbora novog predsednika, sva ovlašćenja preuzela je zamenica predsednika Branka Stamenković.

Navodi se još da je Mihajlović naneo "ogromnu štetu" pokretu jer je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu "Politika mora biti drugačija".

Glavni odbor je na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrdio da je dosadašnji predsednik takvim postupanjem "doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB".

"Više od 70 odsto delegata Dosta je bilo je odlučilo da razreši Branislava Mihajlovića sa čela DJB. Nakon niza medijskih nastupa i izjava Mihajlovića, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar, već da se organizacija što pre zaštiti od njegovog delovanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biti održani u roku od 60 dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.