Mihajlović o Nikolićevoj vikendici: Zakon važi za sve

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović o Nikolićevoj vikendici: Zakon važi za sve

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će do novembra biti popisani svi nelegalni objekti u Srbiji, od kojih će biti rušeni oni koji su građeni posle novembra 2015. godine i poručila da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću biti srušena vikendica, Mihajlović je naglasila da zakon važi za sve, bez obzira na funkciju, a za one koji pokušaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prevare državu kazna zatvora je do osam godina.

Prema rečima Mihajlović, u Srbiji ima oko milion bespravno izgrađenih objekata, a u Beogradu 250.000.

"U Beogradu je bilo dosta problema sa građevinskim inspektorima, ali postoje satelitski snimci i na osnovu njih se vrši popis. Svi koji su imali dozvolu, za na primer tri sprata, a izgradili četiri, taj četvrti će se rušiti", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela i da će do kraja sledeće sedmice ministarstvo proveriti sva inspekcijska rešenja u Beogradu i razgovarati sa tužilaštvom i policijom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.