Niko neće prevariti državu bez obzira na funkciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko neće prevariti državu bez obzira na funkciju"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja objekata, bez obzira na funkciju, kao i da će do novembra biti popisani svi nelegalni objekti, od kojih će biti rušeni oni koji su građeni posle novembra 2015.

Na pitanje novinara da li će i predsedniku države biti srušena vikendica, Mihajlović je naglasila da - zakon važi apsolutno za sve i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se znaju obaveze grada, opštine i države u procesu ozakonjenja.

"Rok je novembar ove godine da se izvrši popis svih nelegalno izgrađenih objekata, neke opštine nisu izvršile popis i nadamo se da će stići do novembra. Nakon toga se kreće rušenje ili ozakonjenja, u zavisnosti da li je neko gradio pre ili posle novembra 2015, kada je donet Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je u pitanju krivična odgovornost i da je predviđena kazna zatvora do osam godina.

Mihajlović je navela da je juče imala sastanak u Beogradu sa predstavnicima Grada pošto tu ima najviše bespravnih objekata, pošto je bilo dosta problema sa građevinskim inspektorima.

"Napravili smo leks specijalis i država je sve učinila da donesemo taj zakon i neko se sad pravi lud i nastavlja da gradi, e pa ne može. Ne može posle toga, a sve pre toga ćemo pomoći, rešiti i ozakoniti', poručila je Mihajlović.

Kako kaže, postoje satelitski snimci i na osnovu njih se već skoro manje od godinu dana vrši popis.

"Svako ko misli da će prevariti opštinu, grad ili državu tako što je nakon novembra gradio bez dozvole - neće moći, ako ste imali dozvolu za tri sprata, a za četvrti niste, taj četvrti će se rušiti, ističe Mihajlović.

Ona je dodala da u Beogradu ima dosta problema sa inspekcijom i da će do kraja sledeće sedmice ministarstvo proveriti sva njihova rešenja i razgovarati sa tuzilažštvom i policijom.

Prema njenim rečima, u Beogradu ima 250.000 bespravnih objekata, a u Srbiji oko milion.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović o Nikolićevoj vikendici: Zakon važi za sve

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će do novembra biti popisani svi nelegalni objekti u Srbiji, od kojih će biti rušeni oni koji su građeni posle novembra 2015. godine i poručila da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja...Odgovarajući na novinarsko...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.