Mihajlović: Srbija konačno dobila moderan krovni zakon o rodnoj ravnopravnosti, čestitke!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 11:35

Mihajlović: Srbija konačno dobila moderan krovni zakon o rodnoj ravnopravnosti, čestitke!

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović čestitala je poslanicama i poslanicima, ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić, ali i svim građankama i građanima Srbije, usvajanje novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

“Posle 2009. godine konačno smo dobili novi, moderan, krovni zakon u ovoj oblasti koji će omogućiti ženama i muškarcima jednake >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslove da žive, rade i razvijaju se, jer jedino takvo društvo može da ide napred. Kao neko ko se godinama bori za bolji položaj žena i njihovo uključivanje u politički, ekonomski i društveni život zemlje, ne mogu biti ponosnija i srećnija danas”, izjavila je Mihajlović.

Ona je dodala da je Srbija mnogo uradila poslednjih nekoliko godina u rodnoj ravnopravnosti ali da je još dosta posla pred svima.

“Doneli smo nove zakone i strategije, uveli rodno odgovorno budžetiranje, merimo Indeks rodne ravnopravnosti, pomažemo ekonomsko osnaživanje žena kroz brojne projekte, koordinisano radimo na sprečavanju nasilja nad ženama i naši napori su međunarodno prepoznati. Ipak, sve dok je i jedna žena diskriminisana, trpi nasilje ili je u neravnopravnom položaju, nismo završili posao. Uz novi zakon o rodnoj ravnopravnosti, zajedno - državne institucije, međunarodni partneri, privatni sektor, NVO, mediji i svaki građanin i građanka možemo doprineti stvaranju društva jednakih šansi, jer to dugujemo generacijama koje dolaze”, poručila je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.