Mihajlović: U vodni saobraćaj ulažemo 200 miliona evra u 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: U vodni saobraćaj ulažemo 200 miliona evra u 2019.

U razvoj vodnog saobraćaja u Srbiji u 2019. godini biće uloženo 200 miliona evra, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je posetila Kladovo i obišla brodsku prevodnicu na HE "Đerdap 1" i najavila njenu revitalizaciju, koja će početi u septembru 2019. i trajati godinu dana.

"Pre nekoliko dana smo potpisali ugovor sa Evropskom investicionom bankom vredan 100 miliona evra koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se odnosi na rehabilitaciju prevodnice Đerdapa 1 i Đerdapa 2, čija je ukupna vrednost 52 miliona evra. Kao i za vađenje nemačke flote iz Dunava kako bi plovidba mogla bezbedno da se odvija", navela je Mihajlović.

Istakla je da je država želi, pored drumskog i železničkog, da razvije i vodni saobraćaj.

Direktor HE Đerdap 1 Dragan Maksimović je rekao da se prevodnica koristi od 1970. godine i da je njena oprema na izdisaju, zbog čega je potreban kapitalan remont i revitalizacija.

"Radovi počinju u septembru 2019. i trajaće godinu dana, do polovine septembra 2020. a vrednost investicije je 28,5 miliona evra", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: U vodni saobraćaj ulažemo 200 miliona evra, radiće se revitalizacija Đerdapa 1

Izvor: Blic, 28.Nov.2018

U razvoj vodnog saobraćaja u Srbiji od 2019. biće uloženo 200 miliona evra, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.