Mihajlović: Predsednika prisluškuje mafija, interesna grupa ili tajna služba

Izvor: Press, 25.Dec.2013, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Predsednika prisluškuje mafija, interesna grupa ili tajna služba

Mihajlović je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da prisluškivanje predstavlja ozbiljan alarm za obaveštajne službe, jer se već ponavlja nekoliko puta.

Direktor Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima istakao je da, kada bi svako radio svoj posao, taj problem ne bi ni postojao, ali da se u ovom slučaju ne radi o regularnom, nego o neovlašćenom prisluškivanju.

Mihajlović je ukazao da se, kada predsednik jedne države kaže da je prisluškivan, svuda u svetu "na stolovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << svih direktora, šefova obaveštajnih službi pale crvene lampice".

Ukoliko postoji mogućnost kupovine na "buvljaku" sredstva za prisluškivanje, onda je jasno da svako može da prisluškuje, pogotovo mafija, organizovane kriminalne grupe, neke interesne grupe i strane obaveštajne službe, naveo je Mihajlović.

On je rekao da se ne radi samo o tome da se pronađe ko je kriv i u toku su istrage, ali se radi o tome da je zakazao jedan deo službi koje obavljaju kontraobaveštajnu zaštitu.

Direktor Vladine Kancelarije za saradnju s medijima je naglasio da je zakon jasan kada je u pitanju ovlašćeno prisluškivanje, koje se obavlja po nalogu suda, u istragama.

Mihajlović je podsetio da je afera prisluškivanja bilo u 2013. godini ne samo u Srbiji, nego i u Evropi i svetu i da je prisluškivanje vezano za gotovo sve afere u svetu, kao što su "Votergejt", ili slučaj Aleksandra Rankovića.

To je vrsta ozbiljnog kriminala kada su u pitanju politička i ekonomska scena, rekao je Mihajlović, ukazujući na ozbiljnost ekonomske špijunaže koja se u svetu trenutno događa.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je pre dva dana da "afera prisluškivanje" nije okončana i da ga i dalje tajno prisluškuju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PRISLUŠKIVANJE NIKOLIĆA: Zakazala kontraobaveštajna zaštita

Izvor: Kurir, 25.Dec.2013

Ukoliko postoji mogućnost kupovine na buvljaku sredstva za prisluškivanje, onda je jasno da svako može da prisluškuje, pogotovo mafija, organizovane kriminalne grupe, neke interesne grupe i strane obaveštajne službe, kaže direktor vladine kancelarije..BEOGRAD - Povodom tvrdnji Tomislava Nikolića...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.