Mihajlović: Nastavljamo reforme i restrukturiranje preduzeća

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nastavljamo reforme i restrukturiranje preduzeća

Vlada Srbije će nastaviti reforme i neće odustati od restrukturiranja javnih preduzeća, izjavila je potpredsednica tehničke Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

"Zbog toga verujem da će i ova runda pregovora s MMF-om biti uspešna", rekla je Mihajlović i dodala da je za dalji ekonomski razvoj pre svega neophodna politička stabilnost što Srbija ima", rekla je ona.

Neke stvari u vezi sa restrukturiranjem javnih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kako je rekla, ne idu baš kako je planirano.

"Ima problema i otpora, ali ćemo tokom pregovora sa MMF dogovoriti dalje korake. Reforme nas tek očekuju, ali verujem da će one biti uspešne jer smo jedina zemlja u Evropi sa rastom ali da imamo i povećanje prognoza rasta", dodala je ona.

Mihajlović je istakla da je na spisku za reforme i reforma katastra i Železnica Srbije koja već ima rezultate budući da je u prva tri meseca ove godine u odnosu na prva tri meseca prethodne povećala prihode za 27 odsto dok su rashodi u rastu tek za sedam procenata.

Upitana šta će poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji posle 32 godine značiti za Srbiju, Mihajlović je

odgovoila da je ovo velika i značajna poseta koja dokazuje stabilnost Srbije, i da će tokom ove posete biti potpisano oko 20 sporazuma.

"Razgovaraćemo sigurno o deonici Surčin-Obrenovac koja će spojiti Koridor 10 i 11, ali i o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, kulturi ", najavila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u prethodnih 30 godina u Srbiji se gradilo bez ikakvih papira a da sada građevinarstvo ima Zakon o planiranju i izgradnji ali i Zakon o ozakonjenju koji će uvesti red u ovu oblast.

Ocenila je i da najnoviji medijski napadi na nju uzrok imaju upravo u tome što nekome ne odgovara primena ovih zakona.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mihajlović: Otpor i problemi oko restrukturiranja preduzeća

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016

Vlada Srbije će nastaviti reforme i neće odustati od restrukturiranja javnih preduzeća, izjavila je potpredsednica tehničke Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović..."Zbog toga verujem da će i ova runda pregovora s MMF-om biti uspešna", rekla je Mihajlović...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.