Mihajlović: Nadzor na radom Građevinske direkcije Srbije

Izvor: Press, 31.Avg.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nadzor na radom Građevinske direkcije Srbije

Ministarstvo će zajedno sa inspekcijskim službama da se pozabavi radom Direkcije i to ne samo trenutnim problemima vezanim, na primer, za zgrade koje tonu u naselju Braće Jerković ili za "smrdljive zgrade" u naselju Mileva Anštajn, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima koji su u velikoj meri prigovarali baš na rad Direkcije.
Ona je podsetila da je Ministarstvo, kada su u pitanju "smrdljive zgrade" naložilo da se ljudima obezbede stanovi, a da se problem rešava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i kod nadležnih organa, jer, kako je rekla, ljudi moraju da imaju mogućnost da žive u zdravim stanovima.
"Koliko sam upoznata, podignute su određene prijave", rekla je Mihajlović u Skupštini grada Beograda i navela da su se građani, osim na rad Direkcije žalili i na probleme vezane za legalizaciju, izdavanje građevinskih dozvola, životnu sredinu, splavove, električnu energiju i da 80 odsto njih dobije odmah informaciju.

 
Ona je novinarima rekla i da ima zamerke na rad prethodnika u Ministarstvu, jer ni nakon tri meseca od kada je preuzela to Ministarstvo, ne mogu da kompletiraju arhivu, ni da skupe sve ugovore.
"Da bi kao ministarka znala da li ugovor postoji ili ne, a da ne govorim o nekim drugim stvarima", rekla je ona očekujući da se ovim pozabave i drugi nadležni organi i kao drastičan primer nezadovoljstva navela deonicu Ub - Lajkovac.
"Neko je potpisivao ugovor u trenutku kada nije imao saznanje da li će i kada će nešto da se gradi", rekla je ona i navela da nastavlja praksu razgovora sa građanima, jer je to fantastičan nacin da u realnosti vidimo probleme i da kroz određene pravilnike i zakonska resenja pokušamo da ih rešimo.
Mihajlović je najavila da će svakog drugog vikenda, u pratnji saradnika, razgovarati sa građanima u drugom mestu, a jedan od Beograđana koji je ispred Starog dvora čekao na prijem jeste i Vladimir Cvetković.
On je novinarima rekao da će razgovarati o pitanjima legalizacije, estitucije.
"Glasao sam za ovu vlast pa da vidimo da li će da ispune obećanja", rekao je Cvetković i napomenuo da o pitanjima koja njega muče prethodna vlast "nešto drugačije priča".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Mihajlović: Nadzor nad radom Građevinske direkcije Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Avg.2014

BEOGRAD - Ministarstvo će zajedno sa inspekcijskim službama da se pozabavi radom Direkcije i to ne samo trenutnim problemima vezanim, na primer, za zgrade koje tonu u naselju Braće Jerković ili za "smrdljive zgrade" u naselju Mileva Ajnštajn.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.