Mihajlović:MUP da obezbedi sigurnost u socijalnim centrima

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović:MUP da obezbedi sigurnost u socijalnim centrima

Beograd -- Ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je na MUP da obezbedi bezbednost u centrima za socijalni rad.

Ona je istakla da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi.

"Nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i sada posle ovog stravičnog zločina u Rakovici neophodno je urgentno povećati bezbednost centara za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad. Takođe, potrebno je i da centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici. Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je ponovo apelovala da prestanu ubistva žena u porodičnom nasilju.

"Nasilje nad ženama je problem čitavog društva, bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih građanki i građana Srbije, ne možemo se izboriti sa ovom pošašću", navela je ona.

Muškarac je nožem ubio ženu i udavio četvorogodišnje dete ispred Centra za socijalni rad Rakovica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: MUP hitno da obezbedi centre za socijalni rad

Izvor: Beta, 12.Jul.2017

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je danas na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da se pobrine za bezbednost u centrima za socijalni urad.Mihajlović je povodom ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, zamolila i pozvala MUP da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.