Migrant upucan na hrvatskoj granici 4. put operisan, policija složno - slučajno opaljenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrant upucan na hrvatskoj granici 4. put operisan, policija složno - slučajno opaljenje

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostujući na N1 stao je u odbranu svog kolege koji prošle nedelje vatrenim oružjem povredio stranog državljanina, za kojeg se sumnja da je ilegalno prelazio granicu.

"Ne bih koristio reč upucao. Stojimo iza kolege. Dakle, došlo je do slučajnog opaljenja. Naravno, na teren su izašle sve službe, Ministarstvo unutarnjih poslova, koji su išli ispitati i došlo se do zajedničkog zaključka da je to bilo slučajno opaljenje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Jagić.

Na pitanje zašto je pištolj bio vani te je tako bilo moguće da dođe do slučajnog opaljenja, Jagić je rekao kako navedeni policajac nije nosio pištolj već pušku.

"Gledajte, puška mora biti vani, gde ćete je staviti?", odgovorio je.

Pokušao je da objasni da i migranti moraju biti svesni opasnosti u koju se upuštaju.

"Radi se o tome da nikada se do sada nije dogodilo nešto tako. Znači, to je jedan izolovani slučaj. Međutim, migranti koji prelaze ilegalno granicu moraju biti svesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu", rekao je Jagić i još jednom napomenu kako su policajci profesionalno odradili posao.

Iz KBC Rijeka danas su prokomentarisali stanje migranta kojeg je prošle nedelje upucao policajac u Gorskom kotaru, navodeći da je novi operativni zahvat prošao dobro, da se radi o četvrtoj operaciji i da lekari očekuju dobar rezultat.

"Dok se ne probudi, u životnoj je opasnosti, ali je stabilno", rekao je lekar, navodeći da ima povrede jetre, pluća, kičme i kičmene moždine.

Dodao je da se buđenju nadaju kroz dva dana i da ne znaju kojih je godina, ali kako se radi o mlađoj osobi.

Novinari su pitali jesu li tačne tvrdnje da je migrant upucan iz sačmarice, a lekar je rekao da ne zna, ali je dodao da je na licu mesta pronađen jedan metak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.