Mičel: Ovo je moja osnovna poruka Beogradu i Prištini

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mičel: Ovo je moja osnovna poruka Beogradu i Prištini

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel izjavio je da je njegova osnovna poruka u Beogradu, kao što je bila i u Prištini, da vidi veliki prostor za novu šansu za rešenje kosovskog problema koji opterećuje region već dugi niz godina.

Istakao je i da se očekuje da obe strane u dijalogu treba da ispune sve preuzete obaveze.

- Želimo da se pronađe jedno veliko rešenje za koje smatram i razumem da je i cillj unutrašnjeg dijaloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je pokrenuo predsednik Vučić. Mi smo spremni da slušamo i da pomognemo - rekao je Mičel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije.

Dodao je da je protiv jednostavnih rešenja, koja bi mogla da ugroze stabilnsot i bezbednost regiona, ali nije precizirao šta smatra jednostavnim rešenjem.

On je dodao da je sa Vučićem imao dobar i otvoren razgovor.

Podsetio je da je partnerstvo Srbije i SAD "staro", još iz vremena dva stvetska rata.

- Želimo da se vratimo na staru stazu bliskosti i saradnje. I dalje verujemo da je vizija slobodne i prosperitetne Srbije, u miru sa susedima i  integrisana sa Zapadom cilj svih nas - rekao je Mičel.

Mičel je u Beograd doputovao sinoć, posle posete Skoplju i Prištini.

U Beogradu se sinoć sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, a jutros i sa premijerkom Anom Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mičel u Beogradu: Šansa za rješenje kosovskog problema

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2018

BEOGRAD - Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel izjavio je danas da je njegova osnovna poruka u Beogradu, kao što je bila i u Prištini, da vidi veliki prostor za novu šansu za rješenje kosovskog problema koji opterećuje region već dugi niz godina...Istakao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.