Meteorolozi UPOZORAVAJU: Srbiji stiže ĐENOVSKI CIKLON koji će doneti OLUJU I NEPOGODE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi UPOZORAVAJU: Srbiji stiže ĐENOVSKI CIKLON koji će doneti OLUJU I NEPOGODE!

Velike padavane očekuju Srbiju!

Meteorolog Đorđe Đurić najavljuje da je sutrašnje pogoršanje vremena posledica Đenovskog ciklona i atmosferskog fronta koji će se premeštati preko našeg područja i na svom putu doneti padavine, loklanu pojavu grmljavinskih oluja, ali i skretanje južnog i jugozapadnog vetra na severozapadni.

Evo kako da izbegnete kaznu i zamenite vozačku bez čekanja u redu

- Tokom sutrašnjeg dana u većem delu Srbije biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretežno sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura kretaće se od osam do 16 stepeni, a maksimalna dnevna od 24 do 29. Već sredinom dana i posle podne u zapadnim i jugozapadnim, a kasnije posle podne, uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za lokalne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim padavinama. Očekuje se pojačanje severozapadnog vetra, koji će biti jak na udare, a po prolasku hladnog fronta sa severozapada će uslediti i priliv svežije vazdušne mase. Više padavina očekuje se južno od Save i Dunava - kaže Đurić.

Ništa bolje vreme nas ne očekuje i naredne nedelje. Kiše će liti do srede!

- U nedelju u svim predelima umereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se u južnim i centralnim predelima. Već u toku prepodneva u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina i delimično razvedravanje, ali će i dalje ponegde biti uslova za padavine. Makismalna temperatura od 16 stepeni na jugu do 25 na severu Srbije. Početkom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde će biti uslova i za kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. U ponedeljak će duvati umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksiimalna temperatura od 18 stepeni na jugu do 25 na severu. U sredu toplije - ističe sagovornik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.