Metaloplastika u trećem kolu Kupa EHF

Izvor: Politika, 10.Okt.2010, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metaloplastika u trećem kolu Kupa EHF

Rukometaši šabačke Metaloplastike plasirali su se u treće kolo Kupa EHF iako su u Beču, u revanš utakmici drugog kola, izgubili od austrijskog predstavnika „Aon Fajversa” sa 27:22 (13:11).

Mataloplastika je prvi meč na domaćem terenu u Šapcu dobila rezultatom 31:25.

Špačani su odlično krenuli na utakmici u Beču ostvarivši veoma brzo prednost od 7:5, ali je potom austrijski vicešampion uspeo da se vrati u meč i preuzme vođstvo.

U 59.minutu Austrijanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su čak došli do prednosti od 27:21, što bi bilo dovoljno za plasman u dalje evropsko takmičenje, ali je pred sam kraj Filip Marjanović golom obezbedio slavlje Metaloplastike.

Razočarenje kod Bečlija bilo je veliko, pre svega jer su izbačeni iz EHF Kupa zbog samo jednog gola razlike.

Utakmici u Beču prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je izrazio zadovoljstvo uspehom svojih rukometaša.

„Rukometaši Metaloplastike su standardno kvalitetni. Grad Šabac ih pomaže u nastojanju da Metaloplastika bude na nivou na kojem treba da bude, posebno u evropskom takmičenju”, objasnio je on za Tanjug.

Prema rečima Miloševića, Metaloplastika značajno doprinosi popularizaciji Šapca.

„Pored Zorke, Metaloplastika je drugo ime po kojem se prepoznaje Šabac. Gde god da pođemo naš klub ima prijatelje i poštovaoce”, kazao je Milošević.

On je boravak u Beču iskoristio i za susrete sa austrijskim političarima, ovaj put sa zamenicom gradonačlenika Beča Renatom Brauner i predsednikom petog bečkog okruga Kurtom Vimerom, sa kojima je, kako je rekao, razgovaravo o privlačenju investicija iz Austrije u Šabac.

Tanjug

objavljeno: 10/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.