Mešihat – Okončan sudski proces, zaštićena vakufska imovina

Izvor: SandzakPress.net, 14.Feb.2024, 17:31

Mešihat – Okončan sudski proces, zaštićena vakufska imovina

Povodom okončanja sudskog procesa koji se tiče naknade štete na objektu i inventaru berbernice u sklopu harema Arap džamije, kojeg je inicirao vlasnik berbernice Ramiz Dugopoljac, Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da je postignuto sudsko poravnanje na osnovu kojeg je Islamska zajednica u Srbiji – kao tužena, 13.02.2024. godine, isplatila dogovoreni iznos tužiocu – Dugopoljac Ramizu na ime materijalne štete. Obostranim prihvatanjem sudskog poravnanja i isplatom dogovorenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << iznosa okončan je postupak koji je započeo 2020. sporenjem u vezi vlasništva nad zemljištem, koje nesporno pripada vakufu, a na kojem je tražen upis vlasništva od strane Dugopoljac Ramiza, što Islamska zajednica nije mogla prihvatiti jer bi se time trajno ugasio vjekovni vakuf, već je pristupila zaštiti vakufske imovine. Mešihat Islamske zajednice zahvaljuje svima koji su dali doprinos u odbrani ovog i svih drugih vakufa, pravnom zastupniku i saradnicima, kao i nadležnim državnim organima na principijelnom odnosu i razumijevanju prema Islamskoj zajednici u zaštiti njenih prava. Islamska zajednica će nastaviti svoju borbu za zaštitu, očuvanje i razvoj svake stope vakufske imovine na cijelom svom prostoru, bez ugrožavanja bilo čijeg prava. Informativna služba The post Mešihat – Okončan sudski proces, zaštićena vakufska imovina appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Prisjetimo se kakvu je hajku SDP vodila nekada protiv Arap džamije

Izvor: SandzakPress.net, 15.Feb.2024, 12:41

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštio je danas da je okončan sudski proces koji se tiče naknade štete na objektu i inventaru berbernice u sklopu harema Arap džamije. Postignuto je sudsko poravnanje na osnovu kojeg je tužiocu Ramizu Dugopoljcu isplaćen dogovoreni iznos na ime materijalne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.