Menja se vremenska zona; Odluka stupa na snagu 1. marta

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 15:38

Menja se vremenska zona; Odluka stupa na snagu 1. marta

Kako bi uskladili vreme u celoj zemlji, većina regiona u Kazahstanu je odlučila da pomeri satove unazad za jedan čas počevši od 1. marta.

Nakon toga, cela zemlja naći će se u vremenskoj zoni pet časova ispred koordinisano univerzalnog vremena (UTC).

Do sada su u ovoj vremenskoj zoni bile samo pokrajine na zapadu zemlje, dok je ostatak Kazahstana, uključujući glavne gradove Astanu i Almati, bio jedan sat ispred, javlja Rojters.

Potrošači u Kazahstanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su obavešteni o mogućim poremećajima bankarskih i usluga mobilnih operatera usled promene.

Naftna industrija Kazahstana nalazi se na zapadu zemlje i malo je verovatno da će doći do poremećaja u radu kompanija zbog promene vremenske zone.

Kazahstan, koji se graniči sa Rusijom i Kinom, proteže se 3.000 kilometara od istoka ka zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kazahstan mijenja vremensku zonu od 1. marta

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024

ASTANA - U cilju da uskladi vrijeme u cijeloj zemlji, većina regiona u Kazahstanu je odlučila da pomjeri satove unazad za jedan čas počevši od 1. marta, nakon čega će se cijela zemlja naći u vremenskoj zoni pet časova ispred Koordinisano univerzalnog vremena (UTC).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.