Menadžer magazin: Dajmler kupuje udeo u Poršeu

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menadžer magazin: Dajmler kupuje udeo u Poršeu



Izvršni direktor "Dajmler-Krajslera"

Diter Ceče

Nemački proizvođač automobila "Dajmler" je navodno, kako piše "Menadžer magazin", u pregovorima sa "Poršeom" o kupovinu udela u toj kompaniji.


Čelnici obe kompanije su počeli, kako tvrdi isti izvor, pregovore krajem prošlog meseca, u nameri da razmotre sve opocije za buduću poslovnu saradnju.

"Dajmler" bi, prema navodima "Menadžer magazina", mogao kupiti deonice "Poršea" ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preuzeti određeni udeo u "Folksvagenu", u kome proizvođač sportskih automobila poseduje većinski paket akcija. Industrijski izvori u Nemačkoj su izjavili za agenciju Rojteres da su pregovori "Dajmlera" i "Poršea" u poodmakloj fazi i da se uskoro mogu okončati.

Istovremeno neki drugi i neimenovani izvori potvrdili su britanskoj agenciji da mnoge auto - kompanije razmatraju razne opcije o saradnji, ali da se završetak tih pregovora ne nazire.

"Porše" je, inače, ranije potvrdio da je u pregovorima sa jednim fondom iz Katara, nakon što je utrostručio svoj dug na više od devet milijardi evra, posle kupovine - početkom ove godine - većinskog udela u "Folksvagenu" od 50,8 odsto. Smanjenje ogromnog duga sada je vrhunski prioritet za rukovodstvo "Poršea", tvrde analitičari i ističu je stoga ulazak "Dajmlera" u vlasnički udeo te kompanije sasvim logičan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.