Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Otkrivena nova masovna grobnica

Meksičke vlasti saopštile su danas da su u državi Gerero uhapšena četiri pripadnika narko bande, koji su umiješani u otmicu 43 studenta oteta prošlog mjeseca i za koje se strahuje da su ubijeni.

Saopštenje je objavljeno u vrijeme kada se u lokalnim medijima pojavila vijest da je na deponiji izvan grada Kokule u državi Gerero na jugozapadu Meksika otkrivena masovna grobnica.

Studenti su nestali 26. septembra nakon sukoba sa policijom i maskiranim osobama.

Meksički državni tužilac Hesus Muriljo rekao je da su četiri pripadnika bande "Gereros unidos" umiješani u otmicu studenata, što je izazvalo proteste širom Meksika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni otmičari studenata iz Meksika

Izvor: Blic, 28.Okt.2014

Meksičke vlasti saopštile su danas da su u državi Gerero uhapšena četiri pripadnika narko bande, koji su umešani u otmicu 43 studenta oteta prošlog meseca i za koje se strahuje da su ubijeni...Saopštenje je objavljeno u vreme kada se u lokalnim medijima pojavila vest da je na deponiji izvan grada...

Nastavak na Blic...

NAĐENA TELA STUDENATA? Na jugu Meksika nađena još jedna masovna grobnica

Izvor: Kurir, 28.Okt.2014

MEKSIKO SITI  - Meksičke vlasti pronašle su još jednu grobnicu s ljudskim ostacima nedaleko od Iguale, na jugu zemlje, gde su pre mesec dana nestala 43 studenta...Nova tajna grobnica otkrivena je u Kokuli, blizu Iguale, i stručnjaci su počeli da radie na njoj. U njoj su najverovatnije ljudski ostaci,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.