Meksiko: Kosti više od 60 mamuta starih 15.000 godina nađeni na aerodromu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020, 14:26

Meksiko: Kosti više od 60 mamuta starih 15.000 godina nađeni na aerodromu

Kosti više od 60 mamuta pronađene su na gradilištu prilikom radova na novom aerodromu "Felipe Anheles" u Meksiko Sitiju, saopštili su iz Nacionalnog instituta za antropologiju i istoriju.

Pretpostavlja se da su kosti iz perioda od pre 15.000 godina i da pripadaju kolumbijskom mamutu.

Tokom izgradnje aerodroma pronađene su i kosti bizona, kamila, konja, ljudi, kao i različiti predmeti.

Otkriće će, kako su saopštili, usporiti završetak radova na izgradnji aerodroma u Meksiko Sitiju, a iz Nacionalnog instituta za antropologiju i istoriju naveli su i da su tokom prošle godine na području Tultepaka, pronađeni ostaci 14 mamuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Meksiko Siti: Pronađene kosti više od 60 mamuta tokom građevinskih radova

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020

Tokom radova na izgradnji novog aerodroma u Meksiko Sitiju, glavnom gradu Meksika, pronađene su kosti više od 60 mamuta...Nacionalni institut za antropologiju i istoriju (INAH) navodi kako se ostaci mamuta pronađeni na gradilištu Međunarodnog aerodroma "Felipe Anheles" vežu za period od pre 15.000...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.