Izvor: Press, 10.Apr.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn stiže u BG, sastaje se sa Vučićem - tema Kosovo

Američki senator Džon Mekejn doputovaće u Beograd gde će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Foto:B92.net
Vučić je rekao da će sa Mekejnom razgovarati o položaju Srbije i Kosova.
Premijer Srbije je, na konferenciji za novinare u nedelju, rekao da pretpostavlja da će biti i reči o odnosu prema Siriji, odnosno o tome šta je deo spoljnopolitičke orijentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije.
Naglasio je da će svakako biti reči i o bilateralnoj saradnji, jer je Mekejn uticajni senator čija reč mnogo znači u SAD.

Vučić je rekao da će i Kosovo biti jedna od tema, ali i dodao da nije lako voditi razgovor sada, jer, kako je kazao, šta "reći posle ovakvih izjava Dauta Haradinaja i Hašima Tačija, kao i poziva Albancima u Makedoniji da uzmu stvari u svoje ruke".

Sastanak Mekejna i Vučića biće održan u Vili Mir u 13 sati, posle čega su predviđene izjave za predstavnike medija.

Mekejn je bio kandidat na predsedničkim izborima u SAD 2008. godine, ali je poražen od Baraka Obame.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Sirija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Senator Mekejn u Beogradu sa Vučićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa američkim senatorom Džonom Mekejnom razgovarao o očuvanju i održanju mira i stabilnost u regionu, bilateralnim odnosima i važnim pitanjima u svetu. Vučić je upoznao Mekejna o pitanjima, kako je rekao, ne uvek jednostavne, kompleksne situacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.