Izvor: Piplmetar.rs, 22.Jul.2023, 04:30

Mekdonalds: Devojčica sa Floride dobila 800.000 evra odštete zbog opekotine od pilećih meknageta

Porota na Floridi dodelila je odštetu u vrednosti od 800.000 dolara (600.000 evra) osmogodišnjoj devojčici koja je zadobila ozbiljne opekotine pošto joj je na nogu pao pileći meknaget iz Mekdonaldsa.
„Opasno vruć“ meknaget opekao je td četvorogodišnju Oliviju Karabalo 2019, pošto je otvorila hepi mil u kolima u Mekdonaldsu u Tamaraku, u blizini Fort Loderdejla na Floridi.
Njena porodica tražila je odštetu od 15 miliona dolara.
Porota je u maju zaključila da su Mekdonalds >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i franšiza odgovorni za povredu.
„Momci u kuhinju, grudi na kasu i za pult“: Radnici Mekdonaldsa otvoreno o seksualnom uznemiravanju na poslu Tužba protiv Mekdonaldsa zato što je hamburger manji nego na reklami Mekdonalds se povlači iz Rusije, ali je našao kupca Druga porota u okrugu Brauard na Floridi raspravljala je manje od dva sata pre nego što je donela presudu o odšteti, prenele su novine Sun Sentinel.
Karabalo je dobila 800.000 dolara odštete od Mekdonaldsa i vlasnika franšize Upchurch Foods zbog bola i duševne patnje, 400.000 dolara za prethodnih četiri godine i 400.000 dolara za budući period.
Pravni tim porodice nazvao je ovu odluku „izuzetno značajnom“.
„Srećna sam što su saslušali Oliviju i što je porota donela pravednu presudu“, kazala je majka devojčice Filana Holms novinarima ispred sudnice.
Iskreno nisam imala nikakva očekivanja i ovo je više nego pravedno.“
BBC je kontaktirao Mekdonalds za komentar, ali odgovor nije stigao do objavljivanja teksta.
Holms je rekla poroti da njena ćerka ima ožiljak od opekotine i jedva čeka da ga ukloni, preneli su mediji.
Advokati porodice su u sudnici podelili fotografije opekotine, kao i audio-snimak na kome devojčica vrišti nakon povrede.
Mekdonalds je prethodno pristao da porodici isplati 156.000 dolara, jer je, kako su tvrdili, njen bol nestao po zarastanju opekotine posle tri nedelje.
„Ona još uvek odlazi u Mekdonalds, još uvek traži da ide u Mekdonalds, još prolazi stazom u naručivanje sa mamom, i uzima pileće nagete“, rekla je advokatica odbrane Dženifer Miler na sudu, prenosi CBS Njuz, američki partner BBC-ja.
Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Devojčica se opekla na piletini čuvenog brenda: Sud joj dodelio odštetu od skoro milion dolara FOTO

Izvor: B92, 22.Jul.2023

Na Floridi, osmogodišnja devojčica po imenu Olivija Karabalo nedavno je dobila 800.000 dolara odštete zbog teških opekotina koje joj je nanela Mekdonaldsova piletina MekNaget (McNugget ) koja joj je pala na nogu...Još 2019. godine u Tamarcu, na Floridi, devojčica stara samo 4 godine, doživela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.