Mej i Merkel o brigama i Bregzitu

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej i Merkel o "brigama" i Bregzitu

Britanska premijerka sastaće se danas s nemačkom kancelarkom, s kojom će razgovarati o sporazumu o Bregzitu, protiv kog su poslanici britanskog parlamenta.

Tereza Mej će se, osim sa Angelom Merkel sastati i sa drugim liderima EU u pokušaju da obezbedi garancije kako bi umirila zabrinute britanske poslanike, nakon što je iznenada odložila današnje glasanje u parlamentu o sporazumu, prenosi Rojters.

AP navodi da je sve ukazivalo na to da bi premijerka na glasanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doživela veliki poraz.

Odlaganje glasanja je novo poniženje za Terezu Mej, koja je postala premijer nakon odluke Velike Britanije na referendumu 2016. godine da napusti EU. I konzervativni i laburistički poslanici su najavili da neće podržati sporazum koji je ona u novembru postigla sa liderima EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.