Odlaganje glasanja o Bregzitu?

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaganje glasanja o Bregzitu?

Britanska premijerka Tereza Mej nenajavljeno će se tokom popodneva obratiti poslanicima predstavničkog doma britanskog parlamenta, a postoje naznake da će odgoditi glasanje u parlamentu o sudbini sporazuma o razlazu sa Evropskom unijom, o čemu je trebalo da se glasa sutra.
Agencije prenose da je vlada u haosu pošto u parlamentu očigledno nema većine za usvajanje tog sporazuma o razlazu sa EU.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Najavljeno je da će se Mej obratiti poslanicima posle sastanka sa članovima kabineta o sledećim koracima koje će preduzeti u procesu Bregzita.
Iz kabineta Tereze Mej jutros je objavljeno da će se glasanje sutra sigurno održati, ali su Bi-Bi-Si i drugi izvori javili da će ono biti odloženo.
Ranije danas, Evropski sud pravde presudio je da Velika Britanija može jednostrano povući svoju odluku o izlasku iz Evropske unije.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BBC: Mej otkazala glasanje o Bregzitu u parlamentu, funta pala

Izvor: Beta, 10.Dec.2018

Britanska premijerka Tereza Mej otkazala je za sutra zakazano ključno glasanje o Bregzitu u parlamentu.Posle otkazivanja glasanja, na kojem se očekivalo da će Mej pretrpeti poraz, usledio je nagli pad funte za oko 0,5 odsto prema dolaru i 0,8 odsto prema evru, preneo je BBC.BBC navodi da izvori iz...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.