Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

Izvor: RTS, 14.Sep.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

U telefonskom razgovoru, predsednik vlade Rusije Dmitrij Medvedev rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.
Aleksandar Vučić je Dmitriju Medvedevu čestitao rođendan i poželeo mu dobro zdravlje, ličnu sreću kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa dveju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja.

Predsednik je ruskom premijeru još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
"Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja", istakao je Vučić.
Medvedev je zahvalio Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.
Takođe, naglasio je da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije, i dogovara zajedničke projekte.
"Odnosi dve zemlje dosežu nove domete"
Vučić je Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.
"Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata", naglasio je predsednik Srbije.
Vučić je zahvalio i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.
Predsednik je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije "Radovi o jeziku i književnosti", u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.