Medvedev i Tirk razgovarali o lakšim temama, policija hapsila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev i Tirk razgovarali o lakšim temama, policija hapsila

MARIBOR - Na sinoćnoj utakmici fudbalskih reprezentacija Slovenije i Rusije u Mariboru kojoj su prisustvovali i šefovi država dve zemlje Danilo Tirk i Dmitrij Medvedev, policija je sa stadiona privela više lica.

"Bilo je neophodno nekoliko policijskih intervencija na stadionu. Zbog prekršaja, uhapšeno je nekoliko lica i odvedeno u policijsku stanicu", izjavio je predstavnik za štampu Policijske uprave Maribora Bartolo Lampert, prenela je slovenačka novinska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << STA.

Portparol Lampert nije precizirao koliko je lica lišeno slobode i šta su bili razlozi za takvu intervenciju na stadionu gde su bile preduzete posebne mere bezbednosti.

Prema izveštaju STA, na tribinama, gde je bilo i navijača iz Rusije, nije bilo incidenata.

Medvedev i Tirk razgovarali u poluvremenu

Predsednici Rusije i Slovenije Dmitrij Medvedev i Danilo Tirk razgovarali su sinoć u poluvremenu fudbalske utakmice reprezentacije dve zemlje u baražu za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010.

Nakon razgovora dvojica predsednika nisu davali izjave, ali je slovenački predsednik juče rekao da će susret biti verovatno prilika za razgovor o "lakšim temama".

Tirk je najavio da će se razgovor najverovatnije odnositi na juče održani samit EU-Rusija i na energetsku problematiku, kao i da namerava da upozna ruskog predsednika sa svojom posetom Azerbejdžanu i Kazahstanu.

Slovenci pobedili

Domaća reprezentacija je pobedom od 1:0 obezbedila odlazak na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, jer je u prvoj utakmici u Moskvi bilo 2:1 za Rusiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.