Medvedev: Rusija se ne plaši sankcija

Izvor: RTS, 12.Avg.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Rusija se ne plaši sankcija

Ruski premijer Dmitrij Medvedev kaže da se Rusija ne plaši sankcija i da pokušaji da se izvrši pritisak na Rusiju neće imati efekta.

Medvedev je rekao da je Rusija snažna bez obzora na sve pritiske, i da će nastaviti da se razvija i da investira novac, prenosi Itartas.

"Politika sile protiv Rusije nikada nije imala efekta", rekao je Medvedev odgovarajući na pitanja učesnika omladinskog foruma "Mašuk-2014".

"To dobro znate, tako da i ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće uspeti", naveo je ruski premijer.

SAD, EU i njihovi saveznici su od marta, posle ruske aneksije Krima, uveli sankcije protiv pojedinih ruskih kompanija i ličnosti. Prošlog meseca, SAD i EU su uvele dodatne sankcije koje su pogodile ruske sektore odbrane, energetike i bankarstva, podsetila je agencija RIA Novosti.

Rusija je u četvrtak odgovorila kontramerama, proglasivši da na godinu dana uvodi potpuni embargo na uvoz voća, povrća, mesa, ribe, mleka i mlečnih proizvoda iz SAD, Evropske unije, Australije, Kanade i Norveške.

Ukrajinska Vrhovna rada podržala je u prvom čitanju nacrt zakona kojim su predviđene sankcije protiv ruskih kompanija i pojedinaca.

Prema rečima premijera Andreja Jacenjuka, na udaru sankcija naći će se 65 ruskih kompanija, uključujući "Gasprom", kao i 172 građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.