Medvedev: Ne plašimo se sankcija

Izvor: B92, 12.Avg.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Ne plašimo se sankcija

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da se Rusija ne plaši sankcija i da pokušaji da se izvrši pritisak na zemlju neće imati efekta.

"Nikakve sankcije neće uticati na našu zemlju. I vi i ja to jako dobro razumemo. Naša zemlja je snažna i bez obzira ko vrši pritisak na nas, nastavićemo da živimo u našoj omiljenoj zemlji, da je razvijamo, investiramo novac", rekao je ruski premijer.

Medvedev je, odgovarajući na pitanja učesnika omladinskog foruma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Mašuk-2014", istakao da politika sile protiv Rusije nikada nije imala efekta, prenela je agencija Itar-Tass.

"To dobro znate, tako da i ovog puta neće uspeti", naveo je ruski premijer.

SAD, EU i njihovi saveznici su od marta, posle ruske aneksije Krima, uveli sankcije protiv pojedinih ruskih kompanija i ličnosti. Prošlog meseca, SAD i EU su uvele dodatne sankcije koje su pogodile ruske sektore odbrane, energetike i bankarstva, podsetila je agencija RIA Novosti.

Rusija je u četvrtak odgovorila kontramerama, proglasivši da na godinu dana uvodi potpuni embargo na uvoz voća, povrća, mesa, ribe, mleka i mlečnih proizvoda iz SAD, Evropske unije, Australije, Kanade i Norveške.

Dan ranije, ruski predsednik Vladimir Putin je, kao odgovor na zapadne sankcije Moskvi, potpisao dekret kojim se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije.

Ukrajinska Vrhovna rada podržala je ranije danas u prvom čitanju nacrt zakona kojim su predviđene sankcije protiv ruskih kompanija i pojedinaca. Prema rečima premijera Andreja Jacenjuka, na udaru sankcija naći će se 65 ruskih kompanija, uključujući Gasprom, kao i 172 građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Rusija se ne plaši sankcija

Izvor: Akter, 12.Avg.2014

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da se Rusija ne plaši sankcija i da pokušaji da se izvrši pritisak na zemlju neće imati efekta.."Nikakve sankcije neće uticati na našu zemlju. I vi i ja to jako dobro razumemo. Naša zemlja je snažna i bez obzira ko vrši pritisak na nas, nastavićemo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.