Medlin Olbrajt kupuje kosovsku poštu i telekomunikacije?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medlin Olbrajt kupuje kosovsku poštu i telekomunikacije?

“Olbrajt kapital menadžment”, kompanija koju vodi bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt želi da kupi kosovsku poštu i telekomunikacije. Olbrajtova je imala ključnu ulogu u administraciji predsednika Bila Klintona u međunarodnoj diplomatiji za priznanje Kosova 2008. godine, prenosi Telegraf, a piše hrvatski Biznis portal..

Nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt  

Kako prenosi hrvatski portal “Biznis”, kosovska vlast prihvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je zahtev te kompanije, koja je bila među osam zainteresovanih preduzeća za privatizaciju PTK-a. Ovo je najprofitabilnija kosovska kompanija od oko milion pretplatnika u mobilnoj i 100.000 u fiksnoj telefoniji, a pruža i usluge Interneta.

 

Pre nešto više od dva meseca penzionisani američki general Vesli Klark, koji je bio komandant snaga NATO za vreme bombardovanja SRJ, zatražio je od prištinskih vlasti licencu za istraživanje rezervi uglja od kojih bi se proizvodila sintetička nafta. Prema pisanju prištinskog lista “Koha ditore”, poslovni i politički krugovi podržali su ulazak Olbrajtove i Klarka na kosovsko tržište, uz ocenu da će to biti podsticaj za nova strana ulaganja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.