Medijski zakoni uskoro pred Vladom

Izvor: RTS, 13.Jun.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijski zakoni uskoro pred Vladom

Početkom jula se očekuje odgovor državnih organa na Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, posle čega će biti upućen na razmatranje Vladi Srbije, najavio pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević.

Pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević je izjavio da se početkom jula očekuje odgovor državnih organa na Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, posle čega će on biti upućen na razmatranje Vladi Srbije, koja će ga potom poslati u skupštinsku procedururu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Kolarević je na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje rekao da će u Zakon o elektronskim medijima i Zakon o javnim audiovizuelnim servisima biti uneti i dodatni elementi.

Posle toga, kako je najavio, sledi uobičajena procedura javnih rasprava i očekuje se da će ti zakoni biti usvojeni početkom septembra.

Govoreći o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima, Kolarević je objasnio da je vreme od početka aprila iskorišćeno za neformalne razgovore sa državnim organima, koji bi trebalo da se izjasne o medijskim zakonima.

Kolarević je rekao da će, zbog toga, njima tek sada biti upućen zvaničan zahtev da daju svoj stav o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima i da li prihvataju to što Ministarstvo kulture predlaže.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.