Mediji: U palom avionu je bio Đorđe Vdović

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: U palom avionu je bio Đorđe Vdović

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je potvrdilo da je u avionskoj nesreći u Etiopiji stradao jedan državljanin Srbije, ne navodeći njegovo ime.

Mediji prenose da je, kako se sumnja, u pitanju Ðorđe Vdović (54).

Kako se navodi, Vdović je bio zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN.

Njegova sestra Ljiljana Vdović kaže da još nije potvrđeno njegovo ime. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebalo da otputuje u Najrobi na poslovni sastanak, preneo je "Blic".

Kako navodi Telegraf.rs, Vdović je bio humanitarac, borio se protiv gladi u svetu, a imao je ogromno iskustvo i 23 godine rada u inostranstvu. Naime, pre toliko vremena je Ðorđe započeo svoj rad u UN (Svetski program hrane).

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

Mnogi njegovi poslovi uključuju i rešavanje kriznih situacija u zemljama Bliskog Istoka, poput Avganistana i Liberije. Njegov poslednji projekat bio je obezbeđivanje jako hranjivih biskvita u jednoj fabrici u Avganistanu.

Kako se dodaje, svaki odmor Ðorđe bi koristio da dođe u Srbiju i poseti prijatelje i porodicu. Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovek.

Avion etiopijske avio-kompanije Boing 737 srušio se kod grada Bišoftu, na jugoistoku te zemlje. Letelica je bila na letu za Najrobi u Keniji, a u nesreći je poginulo 149 putnika i 8 članova posade.

Kompanija je i zvanično obavestila porodice o pogibiji njihovih najbližih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.