Mediji: Koja ekipa je trebalo da nasledi Belivukovu grupu?

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 11:43

Mediji: Koja ekipa je trebalo da nasledi Belivukovu grupu?

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom nastavi s poslovima Veljka Belivuka.

Nova organizovana kriminalna grupa koja se spremala da nasledi uhapšenu grupu Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, i planirala da nastavi saradnju sa crnogorskim kavačkim klanom navodno je ekipa Beograđanina Nikole Vušovića (31), zvanog Džoni sa Vračara, prenose mediji.

Kako se prenosi, upravo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

"Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva", saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

Vušović se navodno trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka nameravao da se vrati u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.